Høydeskrekk

1/10/2007

Jeg går mye på toppturer både sommer som vinter. Min redsel for høyder har imidlertid satt begrensninger for meg, og jeg har ikke alltid kommet meg opp på de topper som jeg ønsker å gå opp på, eller turt å ta de nedfarter som jeg gjerne vil på ski. I tillegg hadde jeg veldig lyst til å prøve meg på utendørs klatring, men klarte ikke å se at det var mulig for meg å gjennomføre.

Jeg har opplevd å reagere både med kvalme og svimmelhet dersom det har vært for bratt eller luftig. I perioder har jeg forsøkt å bearbeide høydeskrekken selv med visualisering i ulike former, uten at jeg helt har klart å komme i mål.

I sommer hadde jeg et ønske om å klatre Svolværgeita. Dette er en svært luftig tur med sikringsutstyr. Jeg tok kontakt med Jørgen et par uker i forkant, og vi hadde en 2 timers samtale på Skype.

For å si det enkelt; turen gikk kjempebra! Selv om jeg var spent og litt nervøs før vi begynte å klatre, kjente jeg overhodet ingen redsel, selv ikke der det gikk stupbratt ned. Jeg må innrømme at jeg var litt overrasket etterpå over hvor smertefritt det gikk. Nå gleder jeg meg til å prøve meg på fjellturer uten sikringsutstyr i sommer.

Med vennlig hilsen,
Trude Johnsen

Trude Johnsen

relaterte referanser

Resultater Som Varer

Tilstandstrening fungerer i praksis som et en til en kurs. Min rolle som instruktør er å guide deg gjennom tanke eksperimenter samt lære deg teknikker og redskaper som du kan bruke for å skape ønskede endringer på egne premisser.